تزیینات بخش جداییناپذیر از ساختار یک بنا هستند، در این گارگاه به دو عنصر مهم تزیینات مدرسه غیاثیه مقرنس و کتیبه نگاری پرداخته شد . کارگاه مفرنس : خوانش و پیادهسازی طرح مقرنس از جمله کارهایی است که باعث برانگیخته ذهن میشود. در کارگاه برگذار شده در مدرسه غیاثیه، در ابتدا برای اینکه ذهن مخاطب در مواجهه با موضوع آماده شود طرح و الگوهای متفاوت از نقشهها با مذمونهای مختلف به نمایش درآمد و عرضه شد. در ادامۀ کارگاه پیشینهای از سازههای همشکل مقرنس گفته و به لحاظ سازهای، مقرنس و پتکانه بررسی شدند. انواع مقرنس به لحاظ ساختار هندسیِ پلانِ معکوس توضیح داده شدند و بعد از آن ساختار فرمی مقرنس طبق دستهبندیهای شکل گرفته در دوره تیموریان بیان شدند. بعد از عرضۀ مطالعات صورت گرفته، تلاش شد تا سه گروه از سه طاقنما در گوشههای جنوبی، شرقی و شمالی؛ پلان معکوسی طبق وضعیت موجود در قالب کروکی، محدود به ردیفهای اول تا سوم مقرنسها ترسیم کنند و پس از آن روند کارگاه به ترسیم و طراحی یکی از مقرنسهای موجود در مَدْرَس ادامه پیدا کرد. در پایان قطعات تاسۀ (طاسه) مقرنس که از قالب گرفته شده بودند به تعداد هنرجویان در اختیار آنان قرار گرفت و سه قطعه تاسه (طاسه) در کنار هم قرار گرفتند و پلان معکوسی از سه قطعه به صورت فنی رسم شد. کارگاه کتیبه نگاری: این کارگاه در مدرسه غیاثیه خرگرد از این جهت اهمیت دارد که یکی از مهمترین ویژگیهای آرایههای معماری در این مدرسه انواع کتیبهها به ویژه کتیبههای خط بنایی هستند. بنابراین کارگاه را با یک بررسی کوتاه از انواع کتیبهها شروع کردیم. بعد از درک کلی از موضوع کتیبه و کتیبه نگاری، در ادامه به موضوع عملی کارگاه یعنی طراحی یک تابلو با خط بنایی پرداختیم. برای این منظور اول به اصول حاکم به این نوع از کتیبهها اشاره شد. سپس هر فردی به طراحی یک کتیبه پرداخت. در این مرحله هم امکان برداشت از کتیبههای مدرسه وجود داشت و هم امکان طراحی دیگر موارد. که هر دو گرایش جذابیتها و چالشهای خاص خودش را داشت. برای تکنیک اجرایی و عملی کارگاه، از قبل قابهای آینه و گچ تهیه شده بود و با تکنیک گچبری روی آینه کتیبهها در زمان مشخص شده برای کارگاه ساخته شدند.
5 – ایجاد کارگاه تعاملی که بین کارگاه و گردشگران و مردمان بومی منطقه شکل گرفت. شکل گیری خاطرات در دلبستگی به مکان و حفظ ارزشهای آن بسیار موثر است
اساتید علمی کارگاه: خانم دکتر مریم درودیان و آقای مهندس رضا نیک اقبال
دبیر اجرایی: خانم مهندس انیس درویشی (دانش آموخته کارشناسی ارشد مرمت بناها و بافت های تاریخی از دانشگاه شهید بهشتی تهران)
تیم اجرایی: گروه ایوار آرک
مخاطبین دوره : دانشجویان و دانش آموخته های رشته های مرمت، معماری و عمران و….
محل کارگاه: مدرسه غیاثیه خرگرد